top of page

OMMEGANG voor vertrekHet ontdekkingsmenu, bedacht in de grootste traditie van die tijd door het Centre de Gastronomie Historique, wordt u aangeboden van 18.00 tot 20.00 uur in de ondergrondse galerijen van Coudenberg

Praktische informatie *** registratie: http://www.brusselicious.be/

Voormalig Paleis van Brussel - Archeologische vindplaats Coudenberg (metrostation Koningsplein)

vermelding pl. des Palais 7 1000 - Brussel

Ommegang betekent in het Oud-Vlaams letterlijk "rondlopen". Dit festival is de oudste historische evocatie van Brussel. Het dateert uit de 15e eeuw en was oorspronkelijk een processie van dankbaarheid aan de Notre-Dame du Sablon. Sinds 1549 herdenkt het de vreugdevolle intrede van Karel Quint. Tegenwoordig brengt de reconstructie van de show die ter ere van hem werd gegeven niet minder dan 1.400 figuranten, 38 volks- en historische groepen, 40 paarden, een reizend poppentheater en 9 reuzen (de aartsengel Saint-Michel, Sainte-Goedele, de Bayard paard ...)

Na deze degustatie en een rondleiding door de galerijen, word je uitgenodigd om deel te nemen aan de opening van de festiviteiten.

De Ommegang-processie begint om 20.00 uur stipt vanaf het Koningsplein op weg naar de Grote Markt, waar, een uur later, de festiviteiten zullen doorgaan.

De recepten van Pierre Leclerc

http://www.brusselicious.be/

Comments


voordat
gisteren
Archieven
label
Er zijn nog geen tags.
sociaal
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icône
  • Twitter Basic Square