"Casanova, il Casino a due passi da San Marco"
Coproductie: Ministerie van Cultuur van de Slowaakse Republiek, Europalia, Centrum voor Historische Gastronomie in samenwerking met de Bibliotheek van Riches-Claires, Outhere SA (Alpha, Fuga Libera, Ricercar).
Programma 23.11.07 (24.11.07, optioneel) Music Globus - Casanova, Veneziano Mondano
Het Slowaakse barokensemble "Solamente Naturali", onder leiding van Milos Valent, biedt een muzikale reis door het 18e-eeuwse Europa en illustreert de briljante geest van Giacoma Casanova.
Het Historisch Gastronomiecentrum heeft de eer u uit te nodigen voor Casanova, Veneziano Mondano, een gala-avond onder auspiciën van H.S.H Prinses Stéphanie Windisch Graetz. U zult genieten van fijne en delicate Venetiaanse gerechten uit de 18e eeuw, aangeboden door historicus Yann Grappe (Universiteit van Bologna). We promoten historisch onderzoek door middel van een brochure die onder liefhebbers wordt verspreid en door een Italiaans banket te organiseren. Alle onderwerpen die tijdens de avond worden besproken, worden gegarandeerd door de wetenschappelijke ernst van de specialisten van het Historisch Gastronomiecentrum.
Deze prestigieuze receptie is een gastronomische en culturele uitnodiging, een reis door de tijd, een ontdekking van de smaken en levenswijzen van weleer.
Verschillende culturele velden worden belicht: tentoonstelling van zwart-witfoto's van Venetië; conferenties; barokmuziek; barokke decoraties; tekeningen van Patrick Mallet, auteur van de cyclus Les Leads de Venise. Je ontvangt een originele kledingcreatie van de Artistic Ferrer (H.E. Francisco Ferrer): Venetiaanse maskers voor mannen en fans voor vrouwen.
CASANOVIST PLEZIERMENU'S
Eerste service
"Moeder" Rivierkreeftensoep
Beef Soup in Engelse stijl, het speciale gastronomische verblijf in Londen
Ingangen
Wulps oesters
Sint-jakobsschelpen van Venus met peper
Timballo di Maccheroni al Sugo, een list onder de leiding van St. Mark
Haas in Boutargue, Souvenir d'Orient
Kalfslever Bij The Venetian
Hollandse palen en de sledetocht over de Amstel
Sensuele Las Criadillas in Madrid
Tweede dienst
Vet gebraden, mager gebraden
Vette kip met truffels, wachtend op Hélène en Hedvige
Rode mul in uitstekende olie of de claim van natuurlijke keuken
Salades
Gekookte wortelsalade van "Cuisinier Galant"
Salade van Vendôme
Selderij Salade
Komkommer salade
Eieren
Samengestelde azijn
Warme desserts
Polenta door Carlo Goldoni Venetiaanse artisjokken
Asperges van de markt van Venetië met Vambre-boter
Wijnen
Champagne Deutz Brut Classic Frappé
Champagne Deutz Brut Oeil-de-Perdrix
Montepulciano d'Abruzzo, DOC Montepulciano
Klooster van de Jacobijnen van Bourgondië
Nagerechten
Roquefort
Parmezaanse kaas
Mascarpone
Bergamot en citroensorbet "Nou"
Saffraan-ijs
Italiaans Oranjebloesemroomijs
Vers fruit
macarons
La Passion du Chocolat: Chocolade en warme chocoladekoekjes
Casanoviste Punch Sneeuwlimonade
Café et Chocolat
Comments