top of page

"Casanova, il Casino a due passi da San Marco"

Coproductie: Ministerie van Cultuur van de Slowaakse Republiek, Europalia, Centrum voor Historische Gastronomie in samenwerking met de Bibliotheek van Riches-Claires, Outhere SA (Alpha, Fuga Libera, Ricercar).

Programma 23.11.07 (24.11.07, optioneel) Music Globus - Casanova, Veneziano Mondano

Het Slowaakse barokensemble "Solamente Naturali", onder leiding van Milos Valent, biedt een muzikale reis door het 18e-eeuwse Europa en illustreert de briljante geest van Giacoma Casanova.

Het Historisch Gastronomiecentrum heeft de eer u uit te nodigen voor Casanova, Veneziano Mondano, een gala-avond onder auspiciën van H.S.H Prinses Stéphanie Windisch Graetz. U zult genieten van fijne en delicate Venetiaanse gerechten uit de 18e eeuw, aangeboden door historicus Yann Grappe (Universiteit van Bologna). We promoten historisch onderzoek door middel van een brochure die onder liefhebbers wordt verspreid en door een Italiaans banket te organiseren. Alle onderwerpen die tijdens de avond worden besproken, worden gegarandeerd door de wetenschappelijke ernst van de specialisten van het Historisch Gastronomiecentrum.

Deze prestigieuze receptie is een gastronomische en culturele uitnodiging, een reis door de tijd, een ontdekking van de smaken en levenswijzen van weleer.

Verschillende culturele velden worden belicht: tentoonstelling van zwart-witfoto's van Venetië; conferenties; barokmuziek; barokke decoraties; tekeningen van Patrick Mallet, auteur van de cyclus Les Leads de Venise. Je ontvangt een originele kledingcreatie van de Artistic Ferrer (H.E. Francisco Ferrer): Venetiaanse maskers voor mannen en fans voor vrouwen.

CASANOVIST PLEZIERMENU'S

Eerste service

"Moeder" Rivierkreeftensoep

Beef Soup in Engelse stijl, het speciale gastronomische verblijf in Londen

Ingangen

Wulps oesters

Sint-jakobsschelpen van Venus met peper


Timballo di Maccheroni al Sugo, een list onder de leiding van St. Mark

Haas in Boutargue, Souvenir d'Orient

Kalfslever Bij The Venetian

Hollandse palen en de sledetocht over de Amstel

Sensuele Las Criadillas in Madrid

Tweede dienst

Vet gebraden, mager gebraden

Vette kip met truffels, wachtend op Hélène en Hedvige

Rode mul in uitstekende olie of de claim van natuurlijke keuken

Salades

Gekookte wortelsalade van "Cuisinier Galant"

Salade van Vendôme

Selderij Salade

Komkommer salade

Eieren

Samengestelde azijn

Warme desserts

Polenta door Carlo Goldoni Venetiaanse artisjokken

Asperges van de markt van Venetië met Vambre-boter

Wijnen

Champagne Deutz Brut Classic Frappé

Champagne Deutz Brut Oeil-de-Perdrix

Montepulciano d'Abruzzo, DOC Montepulciano

Klooster van de Jacobijnen van Bourgondië

Nagerechten

Roquefort

Parmezaanse kaas

Mascarpone

Bergamot en citroensorbet "Nou"

Saffraan-ijs

Italiaans Oranjebloesemroomijs

Vers fruit

macarons

La Passion du Chocolat: Chocolade en warme chocoladekoekjes

Casanoviste Punch Sneeuwlimonade

Café et Chocolat

Comments


voordat
gisteren