top of page

Merovingische feesten


Dit is een zeer fascinerend boek dat zojuist is uitgegeven door Éditions du Livre Timperman in Brussel!

Het bevat 55 recepten uit die tijd, aangepast door Pierre Wynants, de chef-kok met meerdere sterren van het beroemde restaurant "Comme chez soi" in Brussel, en door de cateraar en culinair archeoloog Yves Cousin, van de "Dill d'Ycov " in Hoeilaart, gespecialiseerd in de reconstructie van beroemde banketten.

De eerste behandelt op heldere en briljante wijze de historische context en de culturele kwesties die de heropleving van de grote Romeinse keuken door de eerste Merovingische koningen beheersten, wekt de herinnering aan smaak en de vijf zintuigen van die tijd, roept de relaties tussen voedsel op en religie, beschrijft een banket aan de tafel van Clovis, specificeert de smaak van Romeinse wijnen en nodigt het hedendaagse publiek uit om de keuken van de opvolgers van Mérovée over te nemen.

note regionale televisie van Picardisch Wallonië

Het is geschreven door Alain Dierkens (professor middeleeuwse geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel) en door Liliane Plouvier (oprichtster van het Centre de Gastronomie Historique). Het heet Festins mérovingiens en bestaat uit twee afzonderlijke delen.

Dankzij hen zal de bereiding van eendentongen met hazelnoten, zeugenspenen gevuld met zee-egels of snoekspumeum geen geheimen meer voor je hebben, net zomin als die van gebakken grondels met selderiezaad, speenvarken met oxymel, wild zwijn met honing, rapen met spek of Catalaanse pannenkoeken met eikels, zonder cervoise, Romeinse absint en hydromel te vergeten.

コメント


voordat
gisteren
Archieven
label
Er zijn nog geen tags.
sociaal
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icône
  • Twitter Basic Square
bottom of page