top of page

Dinner Ommegang 2013

Op dinsdag 2 en donderdag 4 juli 2013 vinden de oudste festiviteiten van Brussel plaats: de Ommegang. Net als vorig jaar biedt VISITBRUSSELS een uitzonderlijk combiticket: speciaal menu geserveerd in de weelderige ondergrondse galerijen van de Coudenberg & de Ommegang-show ... Een heerlijk evenement om niet te missen!

http://visitbrussels.be/


Ommegang betekent in het Oud-Vlaams letterlijk "rondlopen". Dit festival is de oudste historische evocatie van Brussel.

Het dateert uit de 15e eeuw en was oorspronkelijk een processie van dankbaarheid aan de Notre-Dame du Sablon. Sinds 1549 herdenkt het de vreugdevolle intocht van Karel V

Tegenwoordig brengt de reconstructie van de show die ter ere van hem werd gegeven niet minder dan 1.400 figuranten, 38 folkloristische en historische groepen, 40 paarden, een reizend poppentheater en 9 reuzen (de aartsengel Saint-Michel, Sainte-Gudule, de Bayard paard ...)

Op 2 en 4 juli wordt er een periodiek menu aangeboden van 18u tot 20u in de ondergrondse galerijen van Coudenberg. Na deze maaltijd en een rondleiding door de galerijen, wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de opening van de festiviteiten. De Ommegang-processie begint om 20.00 uur stipt vanaf het Koningsplein naar de Grote Markt, waar een uur later de festiviteiten zullen doorgaan.

Bruikbare informatie

Voormalig Paleis van Brussel - Archeologische vindplaats Coudenberg (ondergrondse Koningsplein)

Toegang via het BELvue museum - Paleis 7 1000 - Brussel

E-mail: boxoffice @ visitbrussel ...

Verdere informatie

Wanneer? Dinsdag 2 juli 2013 (Corporate Day) & donderdag 4 juli 2013

Of? Coudenberg Ingang via: Koningsplein 10 1000 Brussel

Prijs?

€ 85, - Dit is inclusief de hele avond: cocktail, diner, alle drankjes en het toegangsticket voor de Ommegang-show op de Grote Markt.

Menu?

"Over het thema van het proeven van Bourgondische specialiteiten uit de 15e eeuw" ...

Liefdesdrankje geserveerd aan Tristan en Yseut, Claré, Hypocras en Ommegang Beer als drankjes.

Proeverijen van kweeperenpasta, roze suiker, nougats, vleeswaren, bloedworst, Pasté in een pot, Aragondis, Amplummus, Gevulde eieren, mergpies, facrie kip, amandel-irson, Sulta (varkenskop met kruiden), vis op drie manieren, Têted e Zwijn gouden en flamboyante, gecoate fazanten, dragees van kruiden en ander gekonfijt fruit.

Wanneer ?

Het evenement begint om 18.00 uur. We raden u aan punctueel te zijn. Het diner eindigt om 20.00 uur, zodat je de tijd hebt om de processie te volgen en de Grote Markt te bereiken voor de start van de Ommegang-show die gepland staat om 21.00 uur.

Zakelijk?

Nodig uw klanten, partners of medewerkers uit om deel te nemen aan dit buitengewone evenement! Prijs: nog te bevestigen

Parkeerplaats ?

De dichtstbijzijnde openbare parkeergarages zijn: Parking Albertine of Place des Palais (kaartautomaat)

Kledingvoorschrift ?

Het diner vindt plaats in de ondergrondse van Coudenberg waar het behoorlijk vochtig is. De Ommegang-show vindt buiten plaats. Pas uw outfit aan aan de weersvoorspelling.

Partners?

Le Coudenberg: www.coudenberg.com L’Ommegang: www.ommegang.be

Comments


voordat
gisteren
Archieven
label
Er zijn nog geen tags.
sociaal
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icône
  • Twitter Basic Square
bottom of page